Direktlänk till inlägg 9 juli 2015

Hot Water Brewery CO. mm

Av Kaisa Malin - 9 juli 2015 08:30

Transporterat oss har vi men inte så långt. Vi har nu förflyttat oss till Whenuakite (wh uttalas f på Mauri) och en restaurang/bryggeri där vi sammanlagt ska spendera tre veckor (mindre än en vecka kvar nu i skrivande stund).


   

Kan ni se den svenska flaggan?


Anledningen till att vi sökte oss hit är att vi båda vill jobba på ett bryggeri och lära oss om ölbryggande, drömmen right! Men riktigt så roligt ska vi inte ha tyvärr. Vi jobbar i restaurangen: i köket, bakom baren och ute på golvet. Vi serverar ölen, that´s it! Bryggeriet sköts i egen regi på andra sidan väggen och den dagen vi skulle få en genomgång av bryggmästaren så blev vi tvungna att jobba extra :( Men vi är inte allt för missnöjda, vi får dricka ölen till halva priset och det är god öl ;)


Några av de ölsorter som bryggs i bryggeriet.


Restaurangen sköts av Tim. Vi kontaktade honom via en sida som heter HelpX där han hade lagt ut att han behövde hjälp av två personer. Vi skrev till honom och fick tillbaka ett svar på knagglig svenska. Vi trodde att han använt google translate för att vara lite rolig då vi skrivit att vi var från Sverige.  Så vi skrev tillbaka på engelska att vi hade lite svårt att förstå. Tillbaka får vi ytterligare ett svar på svenska om att han ville ha telefonnummer till någon av oss och prata med oss personligen. Han fick Malins nummer och några minuter senare ringer han och pratar svenska (visserligen låter han lite som Tony Irving men det är inga problem att förstå). Det visar sig att han har bott i Sverige i 13 år och är konsulat för Jämtland. Anledningen till att han ville ha oss till jobbet var bara att han ville prata svenska :) Tim, vars modersmål är engelska, har dock svårare att hålla sig till engelska än vad vi har sedan vi började jobba här. Ibland börjar han prata svenska med kunderna som bara ser frågande ut. Detta tycker vi såklart är skitkul!


Tim lagar något gott i köket.


Malin jobbar mest bakom baren och ute på golvet. 


Kaisa hjälper ibland till i köket.


Äntligen har vi i alla fall ett jobb där vi får lite betalt, 7,5 dollar per timme vilket motsvarar 45 kr. Men vi hade inte väntat oss att vi skulle bli rika och båda får mat (lunch och middag) de dagar någon av oss jobbar så vi klagar inte (allt för mycket ;) ). Tim är dessutom en väldigt bra kock så vi får äta mycket god mat (inte bara pubmat). Restaurangen har öppet fredag, lördag och söndag nu under vintertid då det är lågsäsong och ibland extra om någon bokar de övriga dagarna. Vi turas om att arbeta om inte båda behövs. Ibland är det väldigt lugnt då det inte är många kunder och då kan vi få betalt för att sitta på våra rövar.


När vi har lite att göra så kan vi öva servering på oss själva.


I restaurangen jobbar även en kvinna vid namn Teresa och en vallhund som heter Flippen som även han pratar svenska (Teresa förstår dock ingenting när vi pladdrar på på svenska). Flippen vallar in kunderna till restaurangen men gillar inte att bli klappad för mycket av främlingar (oss diggar han såklart) då han fortfarande inte är helt hemma i Nya Zeeland (han hoppade av planet från Sverige för bara några månader sedan).


Flippen ligger som vanligt i dörren och väntar på kunderna.


På fritiden har Tim och Teresa turats om att ta med oss på utflykter. Tim har tagit med oss på lunch och så har vi kollat på en rugby match på en sportbar. Teresa tog med oss på lunch och vandring i Tairua. Detta uppskattar vi väldigt mycket eftersom det inte finns mycket och göra i närheten av restaurangen och de inte har några förpliktelser att sysselsätta oss. Thank you bouth!


Pizza till lunch med Tim.


Dartkväll på en annan lokal pub med de här filurerna.


Och en fantastisk utsikt från vår utflyckt med Teresa. Ön som ni ser på bilden under fågeln har en hemsk historia. Till den ön brukade den lokala befolkningen ta sina fångar och för att stoppa dem från att fly så bröt de benen på dem och skar av akillessenan. Där fick fångarna stanna tills det blev dags för dem att bli uppätna. 


Vi bor bara några meter från restaurangen i en stuga som tillhör Seabreeze Holiday Park. Och för att få bo där gratis jobbar vi ca 1-2 timmar per dag med att städa. Bob och Marleen som har hand om vandrarhemmet/campingen är väldigt schysta och kör inte med oss allt för mycket utan ställer ofta upp. De har dessutom några stora citrusträd på sin gård som vi får gå och plocka frukt från när vi vill :)


Här bor vi.


 

Vandrarhemmet och receptionen.

 
 
Ingen bild

Calle w

10 juli 2015 11:23

Ser sjukt kul ut :) Blir avundsjuk!

 
Ingen bild

kerstin

10 juli 2015 12:15

Ser att ni har kul:)kan undra om man är för gammal att luffa runt eller tror ni att det är någon som vågar ställa upp för ett par pensionärer? (hihi)inte illa att få dricka öl för halva priset(bra jobb)Ha det bra :)

 
Ingen bild

kerstin

10 juli 2015 12:16

PS den svenska flaggan såg jag :)

 
Ingen bild

Dad

10 juli 2015 12:31

Perfekt jobb med lön, mat och husrum och fantastisk natur att skölja ned med en och annan bira!

 
Ingen bild

Kristina

10 juli 2015 14:26

Verkar inte allför arbetsamt. Ni har det bra ni...
Drick inte för mycket öl bara!
Kram

 
Ingen bild

Kaisa

13 juli 2015 12:16

Calle: Det är bara att komma! ;)
Kerstin: Klart det inte är försent! Det är aldrig försent fören en ligger i graven :D
Dad: Exakt! :)
Kristina: Ölmagarna växer :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaisa Malin - 30 november 2015 07:00

Nu för första gången så har vår reseförsäkring fått en anledning att inte gälla. Vi har varit och äventyrat i en bergsklyfta. Vi vadade, hoppade, simmade, gled på rumpan och firades ned från olika klippor och höjder. Blött blev det och sjukt kul var ...

Av Kaisa Malin - 16 november 2015 06:30

Nytt jobb. Den här gången har vi lyckats hitta ett jobb på en vingård. Innan vi åkte till Nya Zeeland var det ett av våra mål att jobba på en vingård. Då trodde vi kanske att vi skulle jobba med skördandet och att vi skulle få se produktionen och eve...

Av Kaisa Malin - 2 november 2015 05:30


Medan Malin göttade sig med morsan slet en annan hårt :P 12 timmar om dagen 5 dagar i veckan hängde jag på Christchurch gator med massor med mansfolk. Inte det roligaste jag upplevt men fick iaf bra betalt. Om inte annat var jag ju fruktansvärt sny...

Av Kaisa Malin - 26 oktober 2015 03:15

Min kära mamma flög hela vägen till andra sidan jorden för att hälsa på mig. Jag hade gärna visat hela Nya Zeeland men det fanns inte tid för det på två veckor så vi fick rikta in oss på tre städer att se under tiden hon var här.   Wellington M...

Av Kaisa Malin - 12 oktober 2015 03:00


Jag och Kaisa har nu tillfälligt splittat på oss. Hon stannar kvar i Christchurch och kommer jobba i en dryg månad medan jag ska åka upp och möta upp min mamma som kommer på besök i två veckor. Men innan det har jag jobba på ett vandrahem för gratis ...

Ovido - Quiz & Flashcards