Alla inlägg den 17 juli 2015

Av Kaisa Malin - 17 juli 2015 00:30

Vi har tagit oss söderut och hamnat på nordliga delen av sydön, dvs Marlborough distriktet. Här har vi spenderat 3 veckor i Cissy Bay på en liten grisfarm tillsammans med vår värd Jeff. Vyerna är fantastiskt vackra som vanligt i NZ och vägarna slingrar sig upp och ner runt om gröna kullar med små betande får – snacka om att leva i ett vykort!


På vägen till Jeff stannade vi till vid Pelorus river - även känd från filmen The Hobbit: The desolation of Smaug, där Bilbo och dvärgarna åker med tunnor i forsarna för att fly från alverna.


Utsikt från Jeff's hus. 


Utsikt från grishagen.


Grisarna som Jeff och hans sambo (som vi förövrigt inte träffat då hon var på besök på Irland) tar hand om är inte deras huvudsakliga inkomst. De livnär sig på musselodlingar, något som är vanligt i området. Men dessa odlingar sköter sig själva och det är något annat företag som tar hand om dem så inget vi bekantade oss med. Vi hjälper Jeff med att förbereda grismat samt mata de små nöffarna.

Kaisa fiskar efter Barley.


Malin häller ner Barley i krossen för att grisarna ska kunna få i sig näringen från kornen:

     



Inte ett enda korn får missas!!


Jeff och hans sambo har även en häst, några kossor samt fyra nyfikna små getter som befinner sig i närhet till grishagen. Alla är de mer vilda än tama och sköter sig själva. Getterna kom dock alltid på besök när det var dags för grismatning ;)

Mamma Blacky och hennes två killingar.


Mysgeten Matrik.


Killlingarna var väldigt skygga, men efter mycket envishet från vår sida lyckades vi få de båda att äta från våra händer. Vi döpte dem till Icy (hanen) och Snowflake (honan).


På besök till hästen Cougar.


En liten nyfiken Matrik gjorde oss sällskap :)


Nam nam!


Det var fler som ville smaka av delikatesserna!


Kon Chocolate.


Djur var helt enkelt grejen i Cissy Bay. Vi fick även äran att rädda några av de små krakarna som hamnat fel:

Fågel i Barleypåse.


Lamm vid vägkant.


Då det inte fanns så mycket att pyssla med hos Jeff brukade vi passa på att köra lite workout. Varannan dag sprang vi och varannan promenerade vi från grisarna till huset, en sträcka på ca 5,2 km (när vädret tillät vill säga).

   

Ovido - Quiz & Flashcards