Alla inlägg den 21 september 2015

Av Kaisa Malin - 21 september 2015 03:45

För er som har missat det så har vi äntligen köp en bil! Hennes namn är Miss Blue (förra ägarna hade redan gett henne ett namn och vi hade inte hjärta att döpa om henne) och hon kommer nu att ta oss till alla svåråtkomliga och fantastiska ställen i Nya Zeeland som vi annars aldrig hade kunnat se.



Först ville vi bara köpa en liten pluttbil som inte skulle ta för stor plats på vägarna eller på parkeringsplatserna. Men efter att ha pratat med andra backpackers så insåg vi att det är bra att ha en bil som man kan sova i om vi vill stanna på något ställe där det inte finns vandrarhem. Vi har också en del packning och om vi vill kunna skjutsa någon mer någon gång utan att begrava dem under all packning så är en stor bil ganska bra. Vi valde därför att köpa en Subaru Legacy combi. Det är en extremt vanlig modell i Nya Zeeland och du kan se den här bilen överallt! Ofta är den blå också. Anledningen är att de har högre utsläppskrav i China än vad de har i här vilket gör att bilarna transporteras över hit då de blivit lite för gamla.


Vi har redan testkört vår nya pärla då vi körde från Nelson till Christchurch (med några stopp för att titta på sälarna på vägen ner). Det är inte alls så obekvämt som man kan tro att köra på fel sida vägen längre. Efter sex månader med åkande och lite körande har man liksom vant sig.


Nu ska vi bara ut och köpa oss en madrass så att vi kan sova bekvämt i baksätet/bagaget :)

Ovido - Quiz & Flashcards