Alla inlägg den 1 juni 2015

Av Kaisa Malin - 1 juni 2015 20:00

Vi har nu lämnat Great Barrier bakom oss. Det var en ganska melankolisk dag då vi sa farväl till Caity, Gerald, hundarna och Tess. Det har varit fantastiskt att vara på Okiwi Passion och det har blivit som ett nytt hem. Vi har lärt oss mycket, har fått mycket god mat och har haft trevligt sällskap. Vi blev väldigt bekväma där vilket gjorde att det var svårt att lämna gården bakom sig för det nya och osäkra. Men under den senaste veckorna har vi blivit lite less på gården och vi har behövt ett miljöombyte. Två månader är en lång tid av ett år. Nästa gång blir det inte alls lika länge.


Vi var dock inte så säkra på att vi skulle kunna ta oss ifrån Great Barrier på måndagen som vi planerat. Färjan som skulle ta oss till Auckland hade ändrat slutdestination till Half Moon Bay istället då hamnen i Auckland var under ombyggnad. Att ta sig från Half Moon Bay till Auckland är egentligen inte så svårt, det är bara en halv timmes bilfärd. Men eftersom färjan inte skulle vara framme förens sent på kvällen och det då slutat att gå bussar därifrån och inte direkt fanns något sätt att ta sig in till Auckland genom att gå så skulle vi vara fast där under natten. Vi var inte jättesugna på sova utomhus i regnet heller. Som tur var kände Gerald ett par som skulle åka med samma färja som oss och bodde utanför Auckland. De hade plats i sin bil så vi fick skjuts av dem hela vägen till vårt Hostel. Människor i det här landet är väldigt hjälpsamma!!


Bye bye Barrier! 


Nu är vi Auckland och ska leka av oss lite medan vi letar efter ett nytt ställe att wwoofa på. Andas in det inte alls lika friska luften, shoppa och umgås med massor av människor i vår egen ålder!

Ovido - Quiz & Flashcards