Alla inlägg den 16 maj 2015

Av Kaisa Malin - 16 maj 2015 01:45

Efter flera veckors ”snack” blev det äntligen ”verkstad” – vi har nu tagit oss igenom Haratonga costal walk (kantad med stränder). Vandringsleden är inte på något sätt svår eller backig, men den ligger närmast Okiwi Passion så därför har den alltid prioriterats ner, eftersom vi kan göra den när som. MEN som sagt en lördag hände det och det krävdes en amerikan för att få tummen ur. Vi har nämligen fått tillökning i huset av en 20-åring vid namn Tess – grym brud! Extremt aktiv av sig och har lätt till skratt. Börjar känna oss bortskämda med alla dessa trevliga wwoofkompanjoner :)

Anyway, vi tre fick skjuts av Gerald (som skulle till lördagsmarknaden) till slutet av leden eftersom början av den är närmre Okiwi Passion så på så sätt vandrade vi åt rätt håll. Det första vi stötte på var campingen:

Fluffiga vääänner :)

Matlagningsplats till vänster, kossor i mitten och torrdass till höger.

Det fanns en gunga :D

Sloth?


Vid campingen låg även den första stranden:


Först efter campingen började den riktiga vandringsleden. Tyvärr stötte vi inte på så många stränder som var utlovat till en början. Mycket vandring genom skogen och de gånger vi stötte på en strand var den alldeles för långt ner och omöjlig att ta sig till. Besvikelsen började sprida sig, men innan hoppet lämnat oss fann vi en liten avstickande stig ner mot något som kunde vara en strand. Mycket riktigt fann vi en av Haratongas sandbeklädda smultronställen:

Det var brantare ner än det ser ut..

Juveler?

Nä bara sjukt mycket musslor! 

Miniö.

Spår efter en vit nakenapa.

Fantastiska mönster i sanden. Moder Natur är då den underbaraste konstnären!

Två "vågade" badare ^^

Vy ovanifrån.


Efter denna underbara visit på strand nummer två var vi återigen nöjda. Vi begav oss vidare och hemmåt. Nu tornade stränderna upp sig, men vi valde att spana på avstånd:

Framme!!


Vi hoppas båda på att det blir ytterligare vandringar på denna ö innan vi drar vidare på vårt äventyr. Vädret har inte varit det bästa och det märks att vintern är påväg. Men som en säger; det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;)

 


Ovido - Quiz & Flashcards