Alla inlägg den 14 april 2015

Av Kaisa Malin - 14 april 2015 00:15

 

Här är våra kära värdar, Caity and Gerald, som härskar över Okiwi Passion tillsammans med deras två håriga bebisar Speckels och Pip: 

Caity och Gerald har båda så mycket kunskap och vi lär oss något nytt varje dag. De är också väldigt gästvänliga och grymma i köket! Vi äter massor med frukt och grönt vid varje måltid och varje morgon bjuds det antingen på gröt eller hemmagjord musli (bästa vi nånsin har ätit och Kaisa har börjat älska gröt(!)). Allting är ekologiskt och det mesta är odlat här på farmen. Ibland bjuds det även på fisk (som Gerald själv har fiskat) eller nötkött (från granngården). Kaniner kryllar det av så förhoppningsvis får vi även testa på denna delikatess. Vi har också blivit serverade rådjur och nu väntar vi på att frysen ska fyllas med lamm :) Förra veckan lagade även vi mat, vi ville bjuda på nått riktigt svenskt och lyckades svänga ihop Biff a la Lindström med klyftpotatis och pepparsås - mycket uppskattat!

Det är så gött att få prova all denna spännande frukt och grönt och bland favoriterna finns nu även fuijoas och cassamaroa. Fuijoas smakar som en korsning mellan citrus och päron, och cassamaroa har konsistensen av en avokado men mycket sötare och åt päron/kola/gräddhållet.

På gården hänger (hängde) även två andra wwoofare, Jane och Barry.

 

Barry kommer ifrån Glasgow i Skottland och kommer hänga med oss här i ungefär 3 veckor till. Det är han som har fått ”äran” att mörda alla råttor som olyckligtvis fastnat i fällorna –ett jobb Kaisa aldrig skulle kunna ta på sig (de är sååå söta!!). Barry är också något av en retsticka och som vanligt har Kaisa blivit det ständiga offret.. (varför??) Men han är också grymt kul och snäll så en tripp till Glasgow måste det bli efter NZ :)

Jane är från Australien (Sydney) och har varit på Okiwi Passion i 6 veckor. Vi hade turen att få träffa henne under vår första vecka här, men nu har hon dragit iväg på nya äventyr. Förhoppningsvis får vi återse henne igen när vi drar på vår tripp till Australien. Hon hann dock med att ge oss en liten surfarlektion *asg*



Förtillfället är vi ensamma på gården med våra värdar. Barry lämnade oss i torsdags *snyft*, men vi hoppas på tillökning om någon vecka!

 

Ovido - Quiz & Flashcards