Alla inlägg den 25 april 2015

RIP

Av Kaisa Malin - 25 april 2015 11:00

Ett kort men ack så viktigt inlägg. Tidigare (för ca 2 veckor sedan) upptäckte Kaisa en höna som inte verkade må så bra i ett av hönsgängen. Hon låg på marken vid vattenkaren och sov. Efter lite ompyssling (en tröja som filt och egentid ifrån de andra hönsen) piggnade hon dock till och har varit på benen sen dess. Värre blev det för en annan höna från ett äldre gäng. Kaisa fann henne liggandes i gräset helt utslagen. Efter tappra försök att liva upp henne genom att värma henne i knät, fanns det endast en sak kvar att göra – sticka upp ett finger i hennes kloak (ifall ett ägg hade fastnat). Tyvärr hade oturen vart framme och ett ägg hade gått sönder inuti hönan och börjat ruttna. Hennes öde slutade på huggkubben..


Vi kommer alltid minnas henne! Tyvärr väntar fler höns samma öde inom kort då de börjar bli för gamla och inte verkar må så bra :(

 

Av Kaisa Malin - 25 april 2015 02:37

Vi har glömt att presentera några av gårdens husdjur. Förutom hundarna, Pip och Speckels, och hönsen finns det även några hårt arbetande små rackare som inte får glömmas bort. Man behöver inte ge dem någon uppmärksamhet då de gillar att sitta för sig själv i ett hörn, de jobbar hårt för att hålla ohyra borta och man behöver aldrig mata dem, de smygtittar gärna på oss när vi duschar och de har åtta ben, det är spindlarna :)


Bamsespindeln som kurer i taket i köket.


En väldigt underhållande spindel i taket ovanför matbordet. Hon brukar fånga flugor medans vi sitter och äter, dinner and a show :)


En av alla smygkikare i duschen.



Kaisa försöker ta bort "lite" spindelväv i köket.


Slutligen en av våra kompisar på rummet. 


I Nya Zeeland finns det inga dödligt giftiga spindlar, det finns dock en giftig spindel, White Tale och om man blir biten av den kan bettet bli rätt svullet. Spindeln har fått sitt namn från den lilla vita prick som den har längst bak på sin rumpa. Men den gillar mest att vara utomhus på trånga och mörka platser så vi är inte direkt oroliga för att bli bitna. Vi har dessutom bara sett en som Caity hade fångat i en lite burk.


 

Inte en bild som vi tagit (så klart) mer för effekten. 


Det är väldigt många spindlar utspridda i huset och det är inte alltid de kommer överens mellan arterna...




 


Ovido - Quiz & Flashcards